STANJE NA CESTAMA

Stanje na cestama 02. 07. 2022. u 19:00 sati

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima savjetujemo da putovanje planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

__________________________________________

Zbog radova na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, promet se odvija preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena.

Zbog radova na asfaltiranju kolnika na dionici M-4 Prijedor – Banja Luka (dionica Tunjice – Šargovac), promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativne pravce Omarska – Bronzani Majdan – Banja Luka ili Prijedor – Dubica – Gradiška – Banja Luka.

Zbog radova na M-17 Buna – Počitelj (u mjestu Ševaš Njive) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se u vremenu od 23:00 do 05:00 sati odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranja klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (u mjestu Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-5 Ripač – Dubovsko, Donji Vakuf – Turbe (Komar),

– M-6 Grude – Ljubuški, Ljubuški – Vitina,

– M-15 Livno – Šujica (Borova Glava),

– M-17 Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Žepče – Zenica (Golubinja),

– R-425a Zvirovići.

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

____________________________________________

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

_____________________________________________

Pozdrav iz IC AMSBIH-a