16.12.2017.   06:30 sati

Prometuje se po pretežito mokrim kolnicima.

Na dionici M-5 Travnik - Donji Vakuf - Jajce pada kiša koja se ledi u dodiru s tlom.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________ 

Zbog odrona na dionicama M-16.2 Prozor – Jablanica, M-14.2 Drvar – Resanovci i R-413 Kneževo - Turbe promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.


Zbog izvođenja radova u tunelu Oštrik na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad, promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.
 
Zbog izvođenja radova u tunelu Karaula na dionici M-17 Maglaj - Žepče, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na M-14.1 Brčko - Lončari obustavljen je promet zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, prometuje se R-460 Brčko - Cerik, kao i lokalnim cestama i ulicama u naselju.

Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 
- M-14.1 Odžak - Vukosavlje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom  
dana na:
- M-14.1 Brod - Odžak, Brčko - Bijeljina (naselje Gredice),
- M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).
______________________________________________ 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače.
_____________________________________________ 
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04 iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.
Zimskom opremom smatra se:
Zimske gume na sva četiri kotača ili ljetne gume čija dubina profila (ŠARA) gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta.Za teretna vozila i autobuse, osim navedenog, to su još lopata i vreća pijeska.
_________________________________________
Pozdrav iz IC AMSBIH-a

JoomShaper