24.06.2017.   08:20 sati

Prometuje se po suhim ili mjestimično vlažnim kolnicima.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________ 
Povodom proslave obljetnice Gospinih ukazanja, danas i sutra očekivati je pojačan promet i brojne pješake hodočasnike na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju. Vozače molimo za oprez i strpljivost u vožnji.

Zbog održavanja vjerskog skupa „Sveti Ivo“ u Podmilačju, danas do 16:00 sati, na M-16 Jajce - Banja Luka zabranjen je promet za teretna vozila. Alternativni pravac je M-6 Jajce - Mrkonjić Grad - Banja Luka.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 10:00 do 13:30 sati, promet će se odvijati usporeno na M-18 Tuzla – Slavinovići - Simin Han – Požarnica – Seljublje - prijevoj Banj Brdo - gr.entiteta. 

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani“. Vozačima preporučujemo korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 
- M-4 Simin Han - Donje Caparde, Banja Luka - Čelinac, Tuzla - Kalesija,
- M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod hotela “Ero”), 
- M-15 Prijedor - Sanski Most,
- M-16 Bugojno - Kupres,
- M-17 Mostar (Zalik - Vrapčići), Konjic - Bradina (u mjestu Ovčari), Konjic - Tarčin, 
  Karuše - Ozimica,
- M-20 Goražde - Ustiprača.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom  
dana na:
- M-5 Petrovac (Industrijska zona Gorinčani),
- M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija - Lučki most) i u ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala - raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića), dok je u ulici kardinala Stepinca (dionica od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za promet, a lijeva je otvorena za dvosmjerni promet.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama, zabrana je prijevoza eksplozivnih materijal na području FBiH, do ponedjeljka (26.06) do ponoći.
______________________________________________ 
Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Brod i Gradiška.
Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova, na graničnim prijelazima Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja na području Hrvatske, promet se odvija usporeno u oba smjera. 
_________________________________________
Pozdrav iz IC AMSBIH-a

JoomShaper